TOP-RESOURCES

WORK WITH AN ARCHITECT

 


FIND AN ARCHITECT

< Back to Results

Doug Walter Architects

Doug Walter, is an architect in Denver, who has specialized in residential remodeling for the past 40 years. He has special expertise in lighting, accessibility, historic preservation, and kitchens & baths. Since 2015, he has been a Contributing Editor for Pro Remodeler magazine, where he has penned dozens of articles on lighting, kitchen and bath design, and remodeling. He has six Houzz.com awards.
He was just recognized as one of the “2018 Top 50 Innovators” by Kitchen & Bath Design News (K&BDN) magazine, and is an active member of NKBA, IES, AIA, ICC and NAHB. Doug is currently serving on a national working group for NKBA, charged with rewriting the Kitchen & Bath Design Guidelines, and is serving as a subject matter expert on a national task force for the Illuminating Engineering Society.

ADDRESS: PO Box 461233, Denver, Colorado
PHONE: (303) 880-9080
WEBSITE: http://www.dougwalterarchitects.com

TYPES OF WORK: Adaptive Reuse / Historical Preservation, Other/Specialty, Residential – Single Family

PRODUCTS/SERVICES: Energy Consulting, Lighting

AREA: Denver Metro
FIRM SIZE: Small (1-10)
YEAR ESTABLISHED: 1979
NUMBER OF LICENSED ARCHITECTS: 1
FIRM PRINCIPALS/CONTACT: Doug Walter, AIA, LEED AP dougwalterarchitects@gmail.com

 

Doug Walter Architects Projects

Country Club Sunroom

Country Club Sunroom

A deliberately contemporary sunroom addition to a classic Denver foursquare in the Country Club Historic District, where we deliberately contrasted the lightness of glass with the solidity of the concrete block historic home and kept the scale low and subordinate to the main structure.

Interior of Country Club Sunroom

Interior of Country Club Sunroom

Great morning sun, and double sliding doors leading out onto a porch overlooking the garden

Bonnie Brae Pop Top

Bonnie Brae Pop Top

The original character of this Gothic cottage built in the 1930's was respected with an addition that mirrors rooflines and proportions. The front door used to be facing the side, but was relocated to the front, with original rhyolite stone surround carefully reinstalled. The upstairs now has two bedroom suites, while the main floor and basement were totally remodeled and updated

Search Results

Total Records: 838